Behandlingar

Som sjukgymnast/fysioterapeut arbetar vi med att undersöka och behandla åkommor i det muskulsoskeletala och neurologiska systemet. Utbildningen är förankrad i medicinsk vetenskap och utgår från att förebygga och behandla skador/sjukdomar samt arbeta hälsofrämjande.

En behandling kan ibland utföras manuellt för att lindra smärta och bygger sedan på att du som patient/klient ska genomföra vissa övningar eller träna på ett specifikt sätt för att själv kunna behandla, förebygga återkomst av skada och stärka kroppen för att klara den belastning som kroppen utsätts för i sin vardag eller fritidsaktiviteter.

Våra behandlingar

På mottagningen kan vi hjälpa dig främst med ortopediska tillstånd och idrottsmedicinska besvär, Som hjälpmedel på mottagningen arbetar vi med laser, TENS och NMES samt manuella/aktiva tekniker från MDT och OMI. Utöver det kan vi använda oss av olika tejpningar för att avlasta, korrigera eller reducera belastning på leder och eller muskler.

I rehabilitering för fotbollsspelare integrerar vi nu specifik träning med PAL för att hålla motivationen uppe och samtidigt kunna träna idrotts- och skadespecifikt med mycket bollkontakt.  Detta redskap ger möjlighet att hålla spelare i träning trots skada och att kunna sköta stor del av sin rehab på egen hand.

Förutom tjänsterna med sjukgymnastik/fysioterapi kan vi också hjälpa dig med rörelse/löpanalyser och utprovning av fotbäddar. Med en rörelse/löpanalys ser vi olika svagheter i vissa moment som kan förändras för att bli effektivare i sitt rörelsemönster och kunna förebygga besvär. Fotbäddarna ser vi som ett komplement till behandlingar av belastningsrelaterade besvär eller för att korrigera/kompensera för nedsatt funktion eller ett krävande arbete.

PM Fysio

070-34 87 132

per@pmfysio.se

Åkarevägen 18 (Gjuteriet Crossfit) 311 32 Falkenberg