Mottagningen

Vår mottagning erbjuder bedömning av skador, behandling av sjukgymnast och utprovning av individuella fotbäddar

Behandlingar

Behandling kan ges exempelvis i form av akupunktur eller Mekanisk Diagnostik och Terapi (MDT, McKenzie). MDT är en enkel metod för att ge dig som patient nycklar att själv behandla dina besvär i rygg och nacke. metoden kan lättast beskrivas som egenmobilisering av en skadad eller mindre rörlig led.

Som stöd vid olika behandlingar använder vi oss av olika tejptekniker för att antingen minska rörlighet temporärt eller Kinesiotape för att bidra med ett stöd i fullt rörelseomfång. Tejpmetoderna är ingen behandling i sig, men kan ge dig en mer aktiv vardag med mindre besvär. Sedan september 2015 använder vi också Dynamic Tape som är en ny tape där vi kan korrigera rörelsemönster eller minska belastning i vissa rörelser men ändå tillåter full rörlighet eller tillräcklig rörlighet för ändamålet.

För att få mer cirkulation i muskler erbjuder vi dig också massage för att hjälpa kroppen med återhämtning eller allmänt välmående.

Fotbäddarna vi provar ut är individuella och anpassas efter dina besvär och hur din fot ska vara formad. Metoden som används vid utprovning är Paromed Cotour där foten scannas av tredimensionellt och ger möjligheter att ha foten i neutralt läge.

Vi har inga ordinarie öppettider och ber er därför att boka tid. Bokning för konsultation går att göra via telefon, mail eller via webbokning.  Mottagningen med en liten butik hittar ni på Götavägen 5 i Värnamo.

PM Fysio

070-34 87 132

per@pmfysio.se

Malmstensgatan 13 - 331 36 Värnamo